Food Love,  Village Guests

Zalm met gewokte spinazie

Benodigdheden :
Zalm moot
Zak spinazie
Paprika
Ui
Sesamzaad
Pijnboompitten

Kruiden: Zout, peper, paprika kerrie.
Olie om in te bakken.
En als laatste; saus om het geheel af te maken. De laatste tijd gebruik ik roasted sesam van kwepie. Maar jamballa of pesto is ook heerlijk.

Bereiding:
Kruid je zalmmoot en zet de bakpan op het vuur.
Als de olie heet is leg je de zalm erin.
Na één keer de zalm omdraaien, doe je de paprika en de ui erbij. Lekker blijven draaien…
Een paar spekjes erbij maakt het nog lekkerder maar smaken verschillen
De zalm moet 3 tot 5 min.. (Korter kan ook, al is het dan nog niet helemaal gaar van binnen, maar wel heerlijk zacht)
Je doet er wat saus overheen en wikkelt de zalm in een stukje aluminium folie.
Je gooit de spinazie erbij, even roeren (hoeft niet zo lang +/- 3 min) daarna nog wat pijnboompitten, sesam zaadjes en saus erbij.


Je roert voor de laatste keer en dan leg je het op je bord, zalm erboven op en strooi er nog wat sesam zaadjes bovenop om je bordje insta waardig te maken.

EET SMAKELIJK!!!

Maria Kramer-Fruijtier

Manuelle Pasterkamp, getrouwd met Hendricus, moeder van vijf kids; Indi, Sienna, Cees, Kensi en Kristi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *